Ni hao!
Door: simonemaura
Blijf op de hoogte en volg Simone & Maura
06 Februari 2012 | Hong Kong, Hong Kong
we zijn eindelijk in hongkong, wat een enorme cultuurshock was dat! de vlucht ging prima, we konden alleen niet goed in slaap komen maar gelukkig hielp de cabernet sauvignon daarbij en wat afleveringen van modern family (simone: sorry martijn!). vanochtend om 9 uur hktijd stonden we lekker buiten in het zonnetje. het is hier heel warm maar toch loopt iedereen erbij alsof het -20 is. het hostel was snel gevonden. het is in een soort winkelcentrum van 15 verdiepingen, wat echt niet hoog is hier, met alleen maar pakistanen en indiase verkopers, super irritant met een huge jetlag en een tas van 13 respectievelijk 16 kilo.
onze basic twin ensuite kamer bleek erg basic en niet ensuite. het kamertje was niet groter dan 6m2 incl badkamer, maar gelukkig was die ook niet groter dan 1m2. dit hier 4 dagen volhouden zonder ramen en airco zagen wij niet zitten. gelukkig konden we voor 5 euro p.n.p.p. een riant penthouse aka standard twin room krijgen. echt heel fijn!
we hebben ff gechilld en zijn toen gaan dim summen (soort chinese tapas). je kan wel merken dat we niet gewend zijn aan de plaatselijke gewoontes. we kregen een pot thee (dachten we) totdat we de buren daar hun servies grondig in zagen schoonmaken, nja zijn wij ook lekker schoon van binnen! daarna gingen we nog naar de night market en nu lekker naar bed. de 'bedbugs' zijn nog niet gespot dus ik denk dat t wel goed komt hier!
morgen gaan we eerst uitzoeken hoe men hier ontbijt en dan flink sightseeien, tot snel!
Zai jian!
06 Februari 2012 - 15:27
Joost&Marco:
Dat hotel lijkt wel op onze kamer in Zuilen haha! -
06 Februari 2012 - 16:13
Fleur:
Jeeej! Wat goed om te horen dat jullie helemaal heel zijn aangekomen. Klinkt goed allemaal, ik hoop dat jullie nu genieten van jullie ultrapenthouse. Ik ben heel benieuwd wat jullie voor ontbijt krijgen. Ik heb wel eens verhalen gehoord over dode baby vogeltjes in deeg, dus beware! Heel veel plezier schatties!! x -
06 Februari 2012 - 16:33
Papa Roger:
Lekker dagje om je jetlag af te bouwen.
Slaap lekker en ik ben ook benieuwd naar dat ontbijt.
ennuh niet teveel kopen want anders moeten jullie nog meer kilo's meenemen.
kuskus -
06 Februari 2012 - 17:56
Ina:
Dag lieve meiden,
dat het een schok is kan ik me voorstellen, lekker zeg warm.....en een penthouse, nou nou hoop niet voor jullie dat de huisdieren bij de prijs zijn inbegrepen :-)
veel plezier met ontbijt en slapen en vooral veel sightseeing...
xx
ien -
07 Februari 2012 - 10:32
Charlotte:
Waaauw klinkt goed hoe was ontbijt? En al kado's voor het thuisfront in geslagen? Veel pleizer oftewel -
07 Februari 2012 - 12:55
Dag lieve meiden,
Hong Kongtijd ongeveer 9 uur, hier dus ongeveer 2 uur.
Zijn jullie al een beetje de cultuurshock én de jetlag te boven? Waarschijnlijk hebben jullie vandaag veel gezien van de stad tijdens jullie eerste verkenningstocht ervan. En hopelijk stonden er geen honden en katten op het avondmenu.
Hier zet de vorst voorlopig nog stevig door (vannacht weer plaatselijk ruim onder de -15!), maar de dooi ruikt zijn kans en valt waarschijnlijk ergens aankomend weekend in. Dus wat onze Tocht door elf steden betreft gaat het erom spannen. Morgenavond komt er waarschijnlijk duidelijkheid.
En dit terwijl jullie met een t-shirt en vest door HK struinen. Of hebben jullie regen gehad?
En als ze daar bij gematigd warme temperaturen met winterjassen aan lopen, wat zouden ze dan aandoen bij -15?
Genoeg voor nu, weer aan het werk.
XXXX -
07 Februari 2012 - 14:43
Opa En Oma:
Fijn dat het goed vertoeven is daar in HK en hebben jullie veel nieuws opgestoken daar en al een beetje aan de warmte gewend hier is het beren koud. groetjes van de twee in vinkeveen -
08 Februari 2012 - 19:14
Grace:
hé hallo maura en simone
fijn dat jullie goed aangekomen zijn
lukt het een beetje met verstaanbaar maken en lezen?
jullie zullen wel erg opvallen in hongkong.
geniet maar lekker!
groetjes
Grace -
08 Februari 2012 - 21:47
Lieve Meiden,
GEEN ELFSTEDENTOCHT...... Het ijs is op veel plaatsen niet dik genoeg en de dooi komt er zondag aan. Heel NL is in rouw gedompeld en zit midden in een forse PTSS. De EMDR-klinieken krijgen het druk deze dagen.
Het is nu - tegen beter weten in? - hopen op een snelle nieuwe vorstperiode, maar iedereen weet dat maart toch wel heel snel dichterbij komt. We gaan heel geduldig weer 15 jaar wachten, geen probleem.
Jullie hoeven je niet druk te maken om ijs maar genieten vast van jullie reis en verblijf in Hong Kong. Hoe was het op Lantau Island? Buffels gezien en op het strand gelegen? En wat zijn de plannen voor morgen (als jullie dit lezen: voor vandaag, donderdag 9 februari)?
XXX Ruud
09 Februari 2012 - 19:53
Lieve meiden,
Dank voor de uitgebreide, leuke informatieve berichten via e-mail. Heel fijn te horen dat jullie het goed hebben en wat bijzonder via 'de moderen media' contact te kunnen hebben. Heel ver weg en toch ook een heel klein beetje dichtbij.
Morgen vertrekken jullie alweer na een kleine week HK naar Melbourne. Vaderlijk wil ik jullie laten weten dat daar de UV-factor 11+ zal zijn, ondanks de instabiliteit (redelijk warm, maar buien) in het weer die jullie zullen aantreffen. In Australië kan deze UV-factor - vanwege het beruchte gat in de ozonlaag ter hoogt van Antartica - zelfs oplopen naar waarden rond 14-15... Ter vergelijking: we komen in NL meestal niet hoger dan 6, heel soms 7. In zuid-Europa rond de 9. Dus dus dus dus: héééééél goed insmeren. Al zou het allen al tegen de pijn zijn de volgende dag, en de jeuk van een aanstonds vervellende huid de dagen erna.
Tot zover bericht uit een nog steeds winters NL. Hier was de temperatuur vandaag rond het vriespunt. Morgen en zaterdag weer twee onvervalste winterse dagen met ijspret (voor hen die dat willen) en daarna de dooi. Op naar een tweede vorstperiode (ik vrees van niet)??? En anders na dit 'dooi-interbellum' op naar de lente. Volgend winterseizoen nieuwe kansen.
Zorg goed voor elkaar en voor jullie zelf (dat kan heel goed samengaan)!!
XXX en veel groeten Ruud