Hervey bay -- Magnetic Island - Reisverslag uit Magnetic Island, Australië van Simone & Maura - WaarBenJij.nu Hervey bay -- Magnetic Island - Reisverslag uit Magnetic Island, Australië van Simone & Maura - WaarBenJij.nu

Hervey bay -- Magnetic Island

Door: Simonemaura

Blijf op de hoogte en volg Simone & Maura

24 Maart 2012 | Australië, Magnetic Island

Ok weer een tijdje geleden, surry! Wel een hoop meegemaakt...

Fraser Island was heel leuk. We moesten om 6:30 de 4WD (Jeep) ophalen en kregen twee enorm demotiverende filmpjes te zien met wat er allemaal mis kon gaan. We gingen met onze 5 engelse vrienden maar helaas waren wij de enige die 21 zijn en daarom ook als enige mochten rijden. Nadat we al bijna waren gecrasht op de weg naar de ferry moest Maura ook nog achteruit naar beneden de ferry oprijden. Al heel wat zenuwslopende momenten voordat we uberhaupt op Fraser waren. Fraser is een onbewoond eiland en ook zeer zeker onbewerkt. Zo zijn er geen geasfalteerde wegen en geen normale stadjes of wat dan ook. De wegen bestonden dus uit heel erg los zand, boomstronken, modderpoelen en kuilen. Zo deed je zo'n 2 uur over 10 km. Het eiland daarentegen is prachtig! De mooiste meren, heeeel blauw water en wit zand en tropisch regenwoud, echt heel vet. We zijn daar 1 nacht blijven slapen in een soort opgezet groot tentenkamp met keuken en alles en helemaal overdekt. We waren heeel blij dat we geen gewone tent hadden gehuurd want het regende super hard. Tweede dag zijn we naar een zandvlakte geweest, een oud schipwrak en Eli Creek. Om 5 uur hadden we de ferry weer terug (achteruit omhoog de ferry af dit keer) en leverde we onze jeep met plezier weer af. Het rijden was echt vermoeiend en iedereen werd een beetje misselijk en kreeg overal pijn (door alle kuilen).

Volgende dag doorgereden naar Bundaberg, bekend van de Rum. We wilden een rumtour doen door de fabriek maar vanwege de overstromingen hebben we er langer over gedaan dan gepland en waren we te laat voor de tour. Dit was onze eerste ervaring met de overstromingen (en niet de laatste), eng om te zien maar onder militaire politiecolonne zijn we er doorheen gekomen... In Bundaberg was het zondag en dat betekent hier in Australie dat alles om 4 uur sluit en niemand daarna zn huis meer uitkomt. Heel gezellig stadje dus, not. We hebben nog geprobeerd een schildpaddentour te doen maar daarvoor regende het te hard helaas. De volgende dag maar weer snel door.

Naar Airlie Beach! We zijn om 8 uur vertrokken en hebben 12 uur gereden om er te komen (vanwege roadwork en regen). Wel hebben we eindelijk levende kangaroos gespot! Heel ver van de weg vandaan dat wel. En ook zijn we over een slang heen gereden :(
Eenmaal daar was het heel erg leuk. Je had hier hostels met campgrounds (normaal stonden we op een camping een paar km buiten het centrum) midden in het centrum, heel chill! We zijn daar voornamelijk uitgeweest, gewinkeld en gezwommen in de Lagoon. Dat is een soort zwembad net aan de zee. Je mag vanaf hier namelijk niet meer in de zee zwemmen vanwege de dodelijke kwallen. Ook hebben we hier gevaren tussen de Whitsunday eilanden. Dit zijn een van de mooiste eilanden ter wereld. We hebben gestopt op Whitheaven Beach, een heel mooi strand. Toen we even een plasstop gingen maken hebben we kennis gemaakt met diverse spinnen. Echt enorm! Maar later bleek, niet giftig of dodelijk. Toen verder met de boot en nog gesnorkeld bij het Great Barrier Reef (in zeer charmante kwallenpakken). Het koraal hier is echt geweldig, allerlei kleuren en als je heel stil gaat drijven komen er allerlei vissen tevoorschijn. Super leuke dag gehad!

Na Airlie Beach opweg naar Townsville. Ook deze keer veel overstromingen gezien en weer en doorheen geleid. Townsville is redelijk groot. We stonden afgelopen nacht op een shabby parkeerplaats bij een motel. Wel maar $5 per nacht maar vanavond begeven we ons weer naar luxere oorden! Nu zitten we op Magnetic Island te wachten op de bus. We zijn vanochtend om 7 uur met de ferry hier naartoe gegaan omdat we naar de Koala Sanctuary (opvang) wilden. We hebben hier net een tour gedaan, echt heel vet. We mochten heeel veel beesten vasthouden; een kleine saltwater krokodil (zijn heel gevaarlijk eenmaal groot), een papagaai gekust, een wombat, een koala, een slang en leguanen. Echt heel schattig helaas is de door hun gemaakte foto hard mislukt (in de zin van glimmende voorhoofden, mislukte close-up, haar dat niet zit en tegenstribbelende koala). Nu gaan we verder het eiland verkennen en dan vnvd weer terug.

Morgen rijden we naar onze eindbestemming Cairns, om dinsdag onze lovely campervan (incl een scheur in de vooruit) weer in te leveren. Dan verblijven we nog drie nachten in een hostel en HELAAS gaan we dan vrijdag weer terug naar jullie. Kijken wel uit naar het lenteweer hoor, en natuurlijk ook naar jullie. Heel veel kussen uit Australie xxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 24 Maart 2012 - 08:37

Karien:

Hallo lieve meiden,
    Wat een geweldig verhaal weer!
    Vooral het aantal beesten waar jullie mee kennis gemaakt hebben is enorm.
    Ben tochbenieuwd naar alle foto s, ook al zijn ze dan niet zo fotogeniek. De reis is in iedergeval een groot avontuur. Geniet nog van de laatste week samen. Ik hoop dat het mooie weer hier in Nederland nog even blijft zodat de overgang voor jullie niet te groot is. Wij wachten jullie op!
    Kusjes Karien

• 24 Maart 2012 - 10:32

Oma Opa Van Laarhove:

lieve meiden Wat hebben jullie veel gezien en meegemaakt wat een avonturen inderdaad HELAAS is het voorbij voor jullie maar wat hebben jullie veel te vertellen straks geniet nog de laatste week en goede reis verder liefsxxxx oma en opavan laarhoven

• 24 Maart 2012 - 12:00

Opa & Oma Vinkeveen:

Hallo daar ,leuk weer een berichtje wat maken jullie veel mee. Zo schiet de tijd erg hard op volgende week om deze tijd staan jullie alweer op nederlandse bodem. Onze vak. was ook leuk mooi weer en ook best veel gezien maar geen krokodillen en papagaaien wel Eekhoorns en koolmezen. Nog een fijne week verder en tot gauw kussen oop en oom

• 24 Maart 2012 - 12:46

Ina:

Ha lieverds,
    Nou ik snap dat de koala tegenstribbelt als je haar niet goed zit en je hoofd glimt zo zou ik ook niet op de foto willen :-)
    Hier is het heerlijk, rustig en zonnig en warm ja ja de lente is er. Fijne berichten niet. Hoewel niet zo warm als bij jullie hebben we bijna droogte, gezien de sproeiende buren in de tuin. Bij mij niet hoor haha.
    Geniet er nog heel even van, wij zullen jullie fris en fruitig, zaterdag ochtend vroeg verwelkomen als of het niet is dat er om half 5 is opgestaan. Tot snel enne vergeet vooral niet te genieten van jullie laatste week, je gaat pas als je op het vliegtuig stapt.
    hvj xxxx
    ien

• 24 Maart 2012 - 15:02

Anne-Mieke:

Wat een avonturen, ik was al bang dat jullie toch wat van de overstromingen mee zouden maken. Gelukkig niet erg veel last. Wat fijn dat je toch al die dieren ook gezien hebt. Als je maar geen kangaroo tegen de auto krijgt is het goed. Wel leuk van die koala's en het snorkelen. Super. Je hebt ze toch wel op de foto he???? Ondanks verkeerd haar een glimmend voorhoofd en de rest???Geniet van de laatste week en ook van de reis terug!!! Ik ben jaloers want ik wil ook!!! Eerst maar sparen!!!! Veel liefs Anne-Mieke

• 24 Maart 2012 - 16:27

Paps Ruud:

Lieve Dames,

Dank voor jullie fraaie verslaglegging van jullie belevenissen en ervaringen van de laatste dagen. Geweldig dat jullie zoveel ondernemen. En... soepel tussen het water door laveren blijkbaar, nota bene onder escorte.

Een heel goed teken dat jullie met hoofdletters schrijven dat de trip er HELAAS bijna op zit. Maar... Jullie hebben nog een kleine week. En Ina heeft gelijk: geniet daarvan tot de vakantie echt voorbij is. Thuis nog alle tijd om na te genieten.

Hier is het inderdaad volop lente! Met bijna 20 graden leven we ver boven onze langjarig gemiddelde stand. De tuindeuren staan open, de merels laten zich horen, de natuur komt tot bloei, de verwarming kan uit ('s avonds wel weer een beetje aan) en met koersen kan de winterkleding steeds meer worden opgeborgen. Heb me al weer een keer met factor 10 ingesmeerd.

Het weekend dat jullie terugkomen waarschijnlijk ook nog fraai, zij het minder warm.

Heel veel plezier deze laatste vakantieweek en tot zaterdagochtend vroeg. Zijn we allen zo fit als een hoentje.

Dikke XXX en veel groetjes,

Ruud

• 24 Maart 2012 - 16:28

Ankie:

Hoi meiden, wat een leuke verhalen zijn het toch. Zie jullie al helemaal gillend en gierend de ferry op en af ploeteren....
    Geniet nog even van de laatste dagen, een hele fijne terugreis en wel thuis alvast.
    groeten van tante en de rest

• 30 Maart 2012 - 17:21

Paps Ruud:

Lieve Meiden,

Op dit moment vliegen jullie daar ergens tussen Hong Kong en Amsterdam.

Vooruitlopend op een goede vlucht en veilige landing op Schiphol, waar wij zaterdagochtend om 6:30 uur (help!) jullie ontvangstcommitee zullen zijn:

WELKOM THUIS! xxx XXX xxx