Byron bay->Coolangatta-> Brisbane-> Noosa-> Hervey - Reisverslag uit Hervey Bay, Australië van Simone & Maura - WaarBenJij.nu Byron bay->Coolangatta-> Brisbane-> Noosa-> Hervey - Reisverslag uit Hervey Bay, Australië van Simone & Maura - WaarBenJij.nu

Byron bay->Coolangatta-> Brisbane-> Noosa-> Hervey

Door: Simonemaura

Blijf op de hoogte en volg Simone & Maura

14 Maart 2012 | Australië, Hervey Bay

Zoo tijdje geleden en weer heel veel gebeurd! In Byron hebben we nog gesnorkeld met reuzeschildpadden en leopard haaien. Dat was een cadeau van Simones collegas van Lieve. Echt heeel erg vet! Vanalles gezien; kwallen, haaien, schildpadden, zee egels, kleurrijke vissen, roggen enz. Na afloop waren we lichtelijk onderkoeld, het werd heel koud in het water en het begon te regenen. Hebben trouwens ook onderwaterfotos gemaakt (thanks conrad en vince!!). Zondags zijn we weg gegaan uit byron. Eerst nog naar een maandelijkse hippiemarkt geweest, wat echt heel leuk was. Soort mini festival! Daarna zijn we doorgereden naar Coolangatta, klein stranddorpje. Helaas was het niet heel mooi weer. We zijn toen lekker met de auto naar de subway/kfc gereden en daarna naar de bioscoop. Naar Project X. De volgende dagen werd het weer iets beter maar er was daar niet heel veel te beleven dus zijn we maar doorgereden naar Brisbane.

Daar stonden we op een camping, 4 km van Brisbane vandaan. We zijn daar maar 1 dag verbleven. Het begon goed, we dachten dat onze electriciteitskabel kapot was (voor de koelkast en de lampen binnen). We gingen een nieuwe kopen, wat wel $70,- was. Toen we terugkwamen deed die het ook niet. Totale paniek, we dachten dat de van kapot was. Gelukkig stonden we fout geparkeerd waardoor de manager kwam kijken. Zij zag meteen dat de hoofdschakelaar uit was en het daardoor kwam, OEPS, nja gelukkig was er niets kapot. In Brisbane hebben we lekker geshopt en sushi gegeten (zie fotos op facebook). Echt heerlijke sushi. savonds gingen we uiteten bij een burgertent. We hebben er onze hobby van gemaakt zoveel mogelijk vrschillende te proberen, deze keer een vega met bieten en een marokkaanse met lamsvlees.

De volgende dag reden we door naar Noosa. Beetje look a like Byron Bay, maar helaas niet zo hippie achtig. In Noosa zijn we vooral naar het strand geweest en hebben we een beetje door het stadje gestruind. Op de laatste dag was er een surffestival en hebben we de hele dag surfwedstrijden gekeken, heel leuk!

Maandags reden we weer verder naar Rainbow Beach. Hele mooie camping met uitzicht over de zee maar het stadje zelf bestond uit 1 straat en bijna alles was dicht op maan en dinsdagen dus we hadden het al snel weer gezien. De volgende ochtend zijn we nog naar de zandvlaktes geweest in het nationale coolaapark, soort kleine woenstijn midden in het land. Heel vet want we waren ook helemaal alleen, fotos zullen volgen...

Nu zijn we in Hervey Bay. Stadje staat vooral in het teken van tochten naar Fraser Island, een van de hoogtepunten van Australie. Het staat ook op de werelderfgoedlijst. Er is hier verder niet heel veel te doen, en het kwam echt met bakken uit de hemel vanochtend, dus vandaag gaan we de shoppingmalls maar eens nader bekijken. Waarschijnlijk gaan we vandaag ook de tocht naar Fraser boeken. Dan gaan we kamperen met Jeeps en tenten op een onbewoond eiland. Het bestaat voornamelijk uit zand en meren en heel veel enge beesten waarschijnlijk. Gister hebben we trouwens een haaienvin gevonden op het strand!?!

Nja de tijd vliegt, vrijdag nog maar twee weken en we willen nog zoooo veel zien en nog lang niet naar huis! We loveuuu xoxo

• 14 Maart 2012 - 06:55

Papa Roger:

Toch weer leuk om zo'n verslag van jullie te lezen. Wat zien en doen jullie toch veel. Maar ja, dat zou ik ook doen, lekker genieten.
    Jammer dat het af en toe zo regent. Ik begreep dat de temperatuur dan wel lekker is en niet zo koud als hier in dit kikkerlandje. Gelukkig komt hier de lente eraan en hebben we al een paar mooie zonnige dagen gehad. Daar word je wel weer blij van.

En dan nog maar 2,5 week te gaan, wat is de tijd om gevlogen. Ik sta er zelf van te kijken hoe snel het gaat.
    Hier in Nederland gebeurt niet veel. We moeten nog meer bezuinigen, de PVDA is op zoek naar een nieuwe leider, NEC wint van FC Twente en in Nijmegen krijgen we een nieuwe burgemeester. Oh ja en de elfstedentocht gaat zeker niet meer door. Jullie hebben niet veel gemist.

Geniet van Fraser Island en eet een burger "eng beest".

kuskus Roger

• 14 Maart 2012 - 07:29

Stijn Luuk Anne-Miek:

Lieve dames, Wat fijn dat jullie zo genieten. Wij genieten mee als we het lezen. Geweldig dat je met snorkelen zo veel hebt gezien. Haaien en roggen,ik moet ervan rillen.Jammer van de regen af en toe maar je bent toch ook veel buiten en aan het strand. Ik wist niet dat er nog hippiemarkten waren, als je maar geniet en veel ziet. Kijk uit met enge beesten op Fraser Island,vooral als je wat moet zoeken voor de BBQ!!!
    Boek je niet nog een maandje erbij????
    We zijn wel blij als jullie weer hier zijn hoor. xxx Anne-Mieke Stijn en Luuk

• 14 Maart 2012 - 09:14

Oma Opa V.Laarhoven:

lieve meisjes wat een verrassing vanmorgen jullie reisverslag wat maken jullie veel mee. jammer van de regen maar geniet ,maar zo veel
    mogelijk wij hopen dat op dat onbewoond eiland toch wel iemand is misschien de engelsen.wij wensen jullie verder een hele goede reis en GENIETEN. oma en opa van laarhoven

• 14 Maart 2012 - 10:26

Ina:

Ha lieve meiden,
    geweldig dat snorkelen hé! Jammer dat je Flipper niet hebt gezien, misschien komt dat nog. Enge beesten, waarschijnlijk vinden ze jullie enger heb je toch nog wat avontuur, zolang je ze maar niet meeneemt naar huis :-))
    Hier zijn gangetje, grijs, schijnt morgen warm te worden en zonnig, ga dus vrijdag het seizoen (wijn drinken in tuin) openen met de buurmannen haha
    xxxxxx
    ien

• 14 Maart 2012 - 11:30

Opa En Oma Sjimmie:

hallo meiden leuk weer een bericht te lezen wat maken jullie veel mee opa is jaloers op jullie maar leuk hoor die reacties pas als je blieft op voor de haaien ( opa, hoef je ook niet meer voor de snoeken in de vinkeveense plassen bang te zijn liefs opa en oma

• 14 Maart 2012 - 13:33

Fleur:

Klinkt weer super chill allemaal! GENIET!!!

• 16 Maart 2012 - 09:46

Ankie:

Hoi meiden, wat gaat de tijd snel zeg.
    Leuk om te lezen wat jullie allemaal doen en zien, beetje jaloers net als opa. Lona heeft een huis een eindje van Brisbane, met een beetje geluk/geduld komen we er ooit nog wel eens.
    Ik volg op het kaartje in een australie boekje waar jullie ongeveer zitten. Er komt nog veel moois!
    Weet van Dieders verhalen van vroeger dat Great Barriere rif erg mooi is om te snorkelen, veel koraal. Veel plezier de laatste weken, geniet ervan! Dikke kus uit Gouda

• 16 Maart 2012 - 10:37

Paps Ruud:

Lieve meiden,

‘Ik ben terug over 14 dagen’ staat er nu te lezen op deze site. Wat gaat het hard. Ik weet nog dat er bijvoorbeeld stond ‘Ik ben terug over 51 dagen’.
    Jullie hebben heel veel gedaan, veel gezien en intens genoten. Dat is heel goed te lezen. En wat een goed teken dat jullie nog helemaal geen zin hebben naar huis te komen (maar dat kan ons hier natuurlijk niets bommen).
    Ik ben benieuwd hoe het weer zich gedraagt nu jullie steeds verder noordelijk trekken. Niet te veel last van (sub-)tropische regenbuien. Als ik de diverse weersites raadpleeg blijft de temperatuur wel steeds behoorlijk op peil. Sterker nog: hoog.

Wij hadden hier in NL gisteren (donderdag) onze eerste echte lentedag. Nog geen rokjesdag a la Martin Bril, maar toch. Na een koude start met temperaturen rond nul, werd het 15-16graden met volop zon en weinig wind. Natuurlijk werd dat koersen over de dijk. Want zoals de vader van Simone al schreef: de kansen op een Elfstedentocht zijn verkeken. Toch heb ik nog enige hoop gevestigd op natuurijs in juni-juli. Het klimaat zou toch aan het veranderen zijn…?
    Vandaag was ons aanvankelijk een herhaling van gisteren beloofd, maar het is nu grijs en kil bij zo’n 8 graden. Maar als de zon doorkomt (zou vanmiddag gaan gebeuren) dan….

Nou dames, ik hoop dat de laatste 14 dagen niet teveel gaan voelen als aftellen, maar dat jullie alles nog volop kunnen opsnuiven en opslaan, en daarna meenemen naar NL. We hopen jullie dan in lente-achtige condities te kunnen ontvangen.

Groetjes en XXX Ruud