One Happy HongKong Island
Door: simonemaura
Blijf op de hoogte en volg Simone & Maura
10 Februari 2012 | Hong Kong, Hong Kong
Dinsdag zijn we naar Central geweest, het financiele centrum van HK. Echt alleen maar wolkenkrabbers en een supermooie skyline. Beetje zoals New York! Heel anders dan het deel waar wij verbleven, wat nogal vies en druk is. Tussen de middag hebben we super leuk bij een Dim Sum tentje gegeten (dat was dan ook de laatste keer, het komt ons nu echt de neus uit) waar vrouwtjes met allemaal karretjes rondreden waar we vanalles af konden pakken. Het was zo druk dat je een bonnetje moest trekken. Daarna zijn we naar het hoogste punt van HK geweest "The Peak". Dit is een 800m hoge berg met een super uitzicht, hier kon je heen met een trammetje wat heeel steil omhoog ging, redelijk eng. Daarna gingen we naar de openbare Zoo van HK, opzoek naar de beloofde Jaguar maar die bleek "non existed" helaas. Savonds hadden we geen trek meer in chinees eten en zijn we lekker hamburgers bij een new yorkse bistro gaan eten, mmm heerlijk. Het eerste tentje waar chinezen langer dan 10 minuten blijven zitten.
Woensdag zijn we met de ferry naar Lantau Island geweest, dat is 2x groter dan HK island, heel uitgestrekt en er waren waterbuffels, die we alleen maar 1x langs de weg hebben gezien. We hebben fietsen gehuurd, want ook iedereen fietste daar. We gingen opzoek naar de Silvermine waterfalls en een of andere Tempel. Nja de oudste tempel van dat eiland, die hadden we gevonden. Helaas was de zoektocht naar de watervallen nog een hele onderneming. We zagen in het boekje nog een plaatje van hoe het eruit zag en daar kwamen we ook langs, maar op de een of andere manier dachten we dat het dat neit kon zijn. Dus wij gingen verder door naar boven. Daar hebben wel 2 uur rondgelopen (aka bergbeklommen op steile paden). Toen we het niet konden vinden zijn we teruggegaan en zijn we toch maar even bij het plaatje uit het boek gaan kijken en gelukkig was het daar dus toch. We hebben wel een flinke bergwandeling gemaakt en ook veel spierpijn aan overgehouden (nu nog merkbaar). Daarna met de bus naar de Big Buddha (ook op een berg en 34m hoge buddha). Was erg koud daar dus snel met de bus weer terug. In ons boekje zagen we een leuk eettentje. Helaas is ons chinees niet zo goed en begreep de busschauffeur ons totaal niet. Daardoor werden we een paar haltes te vroeg afgezet en hebben we alsnog een heel stuk door het mulle zand moeten struinen. Wel een mooie strandwandeling maar niet echt op het juiste moment. Het eettentje viel tegen, het is laagseizoen en koud en uitgestorven. Ook de soep was waterig, het eerste biertje smaakte daarentegen erg goed! Toen vet lang op de bus gewacht en uiteindelijk weer de ferry gepakt. Wat een dag, we waren uitgeput!
Donderdag wilden we shoppen. Eerst naar de Ladies market (en nee dat is een gewone markt, daar verkochten ze geen ladies). Hier wat souverniers gekocht (ooeh wat zal het zijn ;) ). Daarna langs de goldfishmarket, birdmarket en flowermarket (en ja daar verkochten ze wel goudvissen, vogels en bloemen. we nemen voor jullie allen een vis mee). Toen ff gaan chillen op de kamer met bier en chips en toen snel door naar de lightshow. Wereldberoemd en ook wel het bezoeken waard. We waren nog niet uitgeshopt en hadden honger, dus door naar de Night Market. Hier het in het meest afthanse en ranzigste plekje everr gegeten. Aan een plastic tafel op plastic krukjes, met vieze bekers en stokjes naast de prullenbakken (waar ze al het serviesgoed zo in gooiden) en met vieze haren op tafel. En ja we zijn blijven zitten (en we hebben geen buikgriep) om dat dit wel heel typisch aziatisch is. Hier vis gegeten maar dat viel ook tegen, dus geen aanrader jongens! Toen de tas ingepakt want de volgende ochtend zouden we alweer vertrekken.
Vanochtend wilden we perse voor 2 euro ontbijten. Want de andere dagen hadden we alleen maar westers ontbeten en voor best veel geld. Je kreeg precies waar je voor betaalde, een ranzig nat roereitje, vieze gele koffie en overheerlijke toast, dat dan wel! Oja en ook nog macaroni met ham, mmm ook helemaal opgegeten. Nee we doen heel negatief over het eten, maar het viel reuze mee! Het vooral lache waar we allemaal terecht kwamen en wat we te eten kregen. Nog een beetje door de stad gaan slenteren en bij de starbucks koffie gedronken en savonds op zoek naar een sushi tentje uit het boekje. Deze konden we niet vinden maar toen wisten we nog een andere leuke te vinden. Heel vet aan zo'n loopband met allemaal sushihapjes. Heerlijk gegeten en voor maar 8 euro met z'n tweeen. Toen de bus gepakt naar t vliegveld.
And here we are, onwijs veel zin in Australie en toch best wel klaar met deze drukke stad. Dit was ons lekker lange blog, want de minuten zijn op. Nu gaan we 2,5 uur in de gate zitten met de ereaders (heel blij dat we ze mochten lenen!). Tot in Aussie!!
Lieeefss
xxxx M&S (mode)
10 Februari 2012 - 14:00
Opa & Oma:
Heel leuk zo'n verslag jullie genieten wel ga zo door .Hopen dat de vlucht ook weer super gaat ,Alles oke hier niet op het ijs geweest ben bang dat ik val opa wel die heeft de ark geteerd maar Zondag schijnt het te gaan dooien ,Lieverds veel plezier en weer tot het volgende bericht Dikke kussen Oop en Oom -
10 Februari 2012 - 14:04
Simone & Maura :
Lieve Oop&Oom, we hebben het heel erg naar ons zin! Raar om te bedenken dat in NL zoveel ijs ligt. Fijn dat Oop de ark heeft geteerd, zitten jullie er in ieder geval weer lekker bij. Dus geen elfstedentocht voor jullie ;)? Vlucht gaat vast goed, jammer dat Oop ons niet kan volgen op die site van de vliegtuigen.
Liefs hvj M en ook liefs van Simone!! -
10 Februari 2012 - 14:30
Ina:
Ha mopjes,
wat ziet dat er professioneel uit zeg, real backpackers :-) Nou hier schijnt ook de zon, de kachel snort dus lekker warm zo achter het glas.
Enne morgen ga ik mijn eigen elfstedentocht schaatsen, back to my roots. dus de botsholtocht. Hopelijk gaat het niet eerder dooien enne opa is op het ijs geweest dus ik mag!
Veel plezier in downunder
xxx & liefs, ien -
10 Februari 2012 - 15:01
Fleur:
Liefjes! Wat leuk om zo'n uitgebreid verhaal te lezen! Klinkt alsof jullie je prima redden daar. Ben heel benieuwd naar aussie. Have fun! Nihouuuu -
10 Februari 2012 - 15:20
Oma En Opa V Laarhov:
Leuk het reisverslag wij wense n jullie
een goede reis en veel plezier in
aussiexxxliefs oma en opa -
10 Februari 2012 - 16:34
Paps Ruud:
Lieve Meiden M&S (leuk gevonden van jullie),
Dank jullie wel voor het (de) bijzonder fraaie, informatieve reisverslag(en). En vooral die eerste foto vanuit jullie hotelkamer is erg mooi (lukt het goed Maura met je camera mooie plaatjes te schieten?).
Wat de overstromingen in het oosten van Australië betreft. Jullie vroegen naar de stand van zaken.
Welnu, kijk eens aan. Het gaat om de staten New South Wales en Queensland. Dat zijn natuurlijk joekels van staten en we hebben niet exact kunnen vinden waar de grootste problemen zijn (er zijn mensen geëvacueerd).
De weersverwachtingen zijn dat er t/m het einde van de maand nog veel regen zal vallen. Ik heb o.a. op Meteo Consult gekeken en zie dat bevestigd (voor wat het waard is op de zo lange termijn). Misschien hebben jullie geluk, want jullie vertrekken pas met de camper naar het noorden vanaf 27 februari. Dan zijn we alweer ruim twee weken verder.
Advies lijkt mij om jullie ter plekke goed te laten informeren (dagbladen, internet, tv, plaatselijke Tourist Information etc.). Misschien is jullie trip langs de kust wel helemaal geen probleem. Indien jullie informatie vanuit NL nodig hebben, laat het ons weten, dan gaan we erachter aan.
Dan nu het goede nieuws ;-)) Vandaag een prachtige winterdag in NL. Morgen nog zo een, waarschijnlijk de laatste voordat de dooi in de loop van zondag zijn intrede doet. Opa Sjimmie is het ijs op geweest... In tegenstelling tot een rayonhoofd is Friesland is hij niet door het ijs gezakt, hetgeen wel wat wil zeggen. Niet alleen over opa, maar vooral ook over de dikte van het ijs.
Ina gaat morgen de Botsholtocht schaatsen en doet daar een verwoede poging bij de dames veteranen-3 een medaille binnen te slepen. Heel veel succes!
De noeste mannen uit Nijmegen (Bruno, Leo, Frans en Ruud) laten de Vinkeveens plassen voor wat ze zijn en gaan waarschijnlijk de Hollands Venetiëtocht (omgeving Giethoorn) rijden. Er is daar weliswaar geen Knardijk (toepasselijke naam voor 50-plussers), zoals op de Oostvaardersplassen, maar dat kan de ijspret niet drukken. Het is er schilderachtig mooi en het San Marcoplein hebben we niet nodig.
We hopen op glanzend-zwart, roffelend natuurijs. Zojuist nog enige kilometers gemaakt op de racefiets om morgen goed diep te kunnen zitten.
Nog meer goed nieuws ;-)) Yvonne heeft haar sokken gevonden en springt hier een ozongat in de lucht. Dus ik heb me meteen moeten insmeren met factor 150. Toch nét te laat want het vervellen begint nu al.
Haar ouders zitten droog en zonnig in Torremolinos en maken het heel goed.
Het slechte nieuws is dat dit al het goede nieuws is dat we hebben ;-)).
Vlieg veilig en tot nieuw nieuws van jullie vanuit Australië!!
Dikke XXX en vele groeten, mede namens Yvonne, mijn vrouw en ik
P.S. Tip van Oma Sjimmie: neem steeds in bus, trein of metro een kaartje mee van het hotel waar jullie zitten. Dan zijn jullie altijd traceerbaar. -
12 Februari 2012 - 16:01
Anne-Mieke:
Lieve Simone en Maura,
Fijn dat we jullie verslagen kunen lezen. We genieten op afstand mee. Nu in Down Under. We zijn benieuwd naar de nieuwe ondernemingen. Ik snap de HK cultuurshock wel. Gelukkig niet ziek ??
Er valt weer sneeuw hier, 3a 4 centimeter vandaag. Verder alles goed hier.
xx en geniet !!! Anne-Mieke -
14 Februari 2012 - 22:37
Jo:
Ha dametjes
Wat zijn jullie dapper in de de wondere wereld van het verre Oosten gesprongen
Aan de vele tassen te zien hebben julie ook de shopping sights ontdekt en die niet ongemerkt aan jullie laten passeren.
Wij vonden de Night market een streling van het gehemelte en zijn dankbaar een paar avonden teruggekeerd om nog een klein stukje meer.
Nu door naar Down Under en het busje dat jullie alles wil laten zien.
Relax en enjoy!
Groet
Jo
15 Februari 2012 - 14:28
Conrad:
Super leuk om te lezen wat jullie aan het uitspoken zijn. Ik word met de minuut meer jaloers. Geniet ervan en houd ons op de hoogte.
Groetjes uit het koude Nederland x Conrad -
15 Februari 2012 - 18:45
Wychense Grummeltjes:
Hey Meiden!
Leuk verslag, wij volgen jullie dagelijks, dus schrijven maar.
En ja ook wij dromen ervan om met een busje door down under te scheuren..
Gas erop ladies and enjoy!!
Dikke kus en tot horens