Sydney --> Byron Bay (by campervan)
Door: simonemaura
Blijf op de hoogte en volg Simone & Maura
02 Maart 2012 | Australië, Byron Bay
We gingen onze campervan ophalen net buiten Sydney. Het ophalen alleen al duurde onwijs lang, na 2 uur waren we eindelijk klaar om de weg onveilig te maken zonder GPS en gedetailleerde kaart. Simone begon met rijden, gewapend met een kleine routebeschrijving gingen we op pad. Dit verliep niet zo soepel helaas. Het links rijden bleek nog wel mee te vallen. Het was eerder het schakelen wat niet echt ging. Heel stroef. Daarnaast bleek de route die we hadden afgesloten waardoor we zelf de weg naar de Pacific Highway (enorme snelweg die van zuid naar noord loopt) moesten vinden. Na twee uur door Sydney te hebben gereden hadden we hem eindelijk gevonden. Ondanks dat we met de handrem er nog op en de koppeling in zn achteruit te hebben gezet op de snelweg zijn we heelhuids aangekomen 200 km boven Sydney. Daar maar een camping gezocht en de boodschappen gedaan. Het was een redelijk ellendige dag en zagen het niet echt zitten om nog 3000 km naar het noorden te rijden. Er waren op die camping ook nog eens onwijs veel beesten (muggen, krekels, papagaaien, spinnen enz) wat de sfeer niet echt bevorderde. We zijn maar vroeg gaan slapen om de volgende dag heeel vroeg op te staan zodat we onze eindbestemming Byron Bay konden halen. Om 7 uur sochtends zijn we in de auto gestapt en 9 uur later (ongeveer 700 km gereden) kwamen we aan in Byron Bay. Het rijden ging die dag wel heel erg goed, we zijn nu helemaal gewend aan de auto en de koppeling enz. We dachten dat we sneller zouden zijn maar de wegen zijn heeeel slecht, alleen maar kuilen, en er waren heel veel wegwerkzaamheden.Ook hebben we de eerste kangoeroes gespot, zo plat als een dubbeltje op de weg. Echt zielig! Hopelijk zien we nog levende versies.
In Byron Bay waren onze engelse vrienden. We staan naast hun op de camping en dat is heel gezellig. We koken om de beurt, lekker met auto boodschappen doen enz. Heel chill. Verder alleen maar naar het strand geweest want we kunnen de hitte nog niet echt aan. We branden onze campervan uit! De stranden zijn hier geweldig. Heel wit dun zand en een knalblauwe zee. Gister lagen we bijna alleen op het strand, zo groot is het en zo weinig mensen. Heerlijk! Byron Bay is een echt hippiedorpje. Iedereen loopt hier op blote voeten met surfplanken en dreads in hun haren.
Het plan is nu om hier tot zondag te blijven en dan door te rijden naar het noorden. Nu gaan we naar het meest oostelijke punt van Australie waar we hopelijk dolfijnen kunnen spotten. Kortom wij hebben het niet slecht hier. Zijn al bijna op de helft van de reis en de tijd vliegt nu echt voorbij! We missen jullie wel een beetje hoor, heel klein beetje maar :p
Daaaag xx
02 Maart 2012 - 07:25
Ina:
Ha lieve mopjes,
Nou nou eindelijk wat avontuur geloof ik. Spinnen, papagaaien wauw. Ik hoop inderdaad dat jullie nog levende kangaroes zien :-(
Fijn dat het lukt met schakelen en rijden. Pfff blauwe zee, wit zand, leeg strand tja wat wil een mens nog meer , geloof dat ik mijn overuren maar opneem :-))
Op naar de dolfijnen, vergeet ze niet van mij te aaien.
xxxx
ien -
02 Maart 2012 - 09:24
Charlotte:
aaah klinkt echt zo leuk allemaal en super leuk zo'n busje!! Worden jullie ook echt gebeten door de muggen? Super leuk met die engelsen!
Ik mis jullie wel heel erg xx -
02 Maart 2012 - 09:30
Oma En Opa Van Laarh:
lieve simone en maura,
het zal wel vreemd zijn de camper en het verkeer heel anders als mama,s
fiatje wij zij trots op onze avontuurlijke kleindochters en natuurlijk vriendinnetje.dikke kus van ons oma en opa. -
02 Maart 2012 - 09:36
Esther:
Hallo stoere meiden,
Wat leuk jullie verhalen zo te kunnen lezen. Ik had jullie belevenissen met de camper al van Ruud gehoord. Fijn te lezen dat jullie nu in de relaxmodus zitten. Het blijft een gek idee dat jullie "last" hebben van de hitte en dat hier half Nederland zit te smachten naar de eerste voorjaarszonnestralen. Ach ja, verschil moet er zijn :-). Geniet van alles! Dikke kus van ons allemaal, Esther en de rest. -
02 Maart 2012 - 11:04
Fleur:
G'day mates! wat klinkt het heerlijk allemaal (op die kleine akkefietjes na dan). Hier missen jullie in ieder geval niets, behalve ons natuurlijk! Ik ben blij dat jullie al op de helft zitten, want ik vind het maar een beetje ongezellig zo zonder jullie. Heel veel plezier! En niet te bruin worden please. -
02 Maart 2012 - 15:26
Karien:
Hallo lieve meiden,
Wat klinkt dat heerlijk, kangoeroes, papegaaien,dolfijnen, zon en een eigen campertje! Terwijl ik dit schrijf komt hier eindelijk zo'n waterig zonnetje door.
Ik hoop voor jullie dat het noorden ook zo mooi en fijn is. Als jullie weer schrijven doe er dan ook een paar foto's bij( campertje met jullie) en dreads? Hier wachten wij op een mooi voorjaar!( en op jullie)
Ik mis jullie , heel veel knuffels xxx mama Karien -
02 Maart 2012 - 15:52
Paps Ruud:
Dag lieve meiden,
Ook nog even een berichtje voor de publieke site.
Hier komt op de vrijdagmiddag een voorzichtig en enigszins waterig zonnetje - toch ook wel veelbelovend - door. Morgen mogelijk plaatselijk rond de 15 graden. De lente nadert dus. Gelukkig, na een aantal zachte, maar uiterst bedompte en soms miezerige dagen. Volgende week wel nog een paar nachten met lichte vorst, maar de winter is nu verder kansloos. De dagen lengen gestaag en de zon wint elke dag een beetje meer aan kracht. Eind van de maand zomertijd, ’s avonds ineens om half negen nog licht.
Jullie hoeven je geen zorgen te maken om temperaturen en voldoende zonkracht, integendeel het is vooral zaak je er goed tegen te beschermen. Dat gat in de ozonlaag krijg je niet zomaar dicht.
Het is geweldig te lezen hoe goed jullie het hebben. En dat ‘on the road’ met een heuse camper is ook wel heel erg stoer. Volgende etappe weer honderden kilometers of wordt het korter? Hebben jullie daar trouwens favoriete muziek bij?
Wel sneu van die kangoeroes. Waarschijnlijk zijn ze te plat om er nog iets fraais van te maken. Of kun je er met een beetje huisvlijt bijvoorbeeld nog een fraai vloerkleed van maken? Of een leren jack? Maar een vriend van mij zou zeggen: “Hadden ze maar geen kangoeroe moeten worden.” Als hij zelf kangoeroe zou zijn zou hij waarschijnlijk wel anders piepen. Zeker na een aanrijding.
Welnu, kijk eens aan. Hier vraagt zo dadelijk de AH om aandacht. Heel veel plezier in Byron Bay en goede reis tijdens de volgende etappe!!
Veel groetjes en dikke XXX
Ruud
03 Maart 2012 - 21:12
Lieke En Nicole :
Haai schatiie
Onder het genot van een wijntje met ze'n 2e lachen we om jullie verhalen.
We zijn alweer jaloers op jullie verhalen over het strand !!!!
Ik ben blij dat je het naar je zin hebt maar dat had ik ook niet anders verwacht!!
(wij hebben hier alleen maar rots dus het valt tegen als je hier komt)
We kijken met ze'n alle al uit naar wanneer jij pap mam en martijn komen !
07 Maart 2012 - 13:28
Emma:
Hee lieve Simone!!
Jeeetjee mina, liep beetje achter met de verhalen maar als je alles in een keer leest dan is het gelijk ook een mega avontuur!!
De foto's erbij maken het ook nog eens mooi beeldend, voor zover het al niet beeldend was met een platte kangaroo etc..
Hier in Nederland regent het al de hele dag en kan ik eigenlijk wel weer mijn handschoenen uit mijn kast halen. Je mist dus helemaal niks! (Maar wij jou wel bij lieve!)
Geniet ervan, voor je het weet is het weer voorbij!
Liefs x Emma. -
07 Maart 2012 - 21:44
Papa Roger:
he vakantiegangers,
We hebben genoten (en genieten nog steeds) van jullie foto's op facebook. Erg mooi, vooral de foto's bij het strand en de zee. Ja, dat is wel super mooi. Het is een stukje rijden maar anders waren we aankomend weekend zeker even langs gekomen.
Jammer dat het bij jullie regent, gelukkig is de temperatuur nog goed. Hier regent het ook, dan bij een temperatuur van 3 - 6 graden. Je verwacht dat de lente gaat beginnen maar koning Winter wint het af en toe nog. 's Ochtends de ruiten krabben is er nog bij.
Al helemaal gewend aan de camper en het links rijden? Zal vast wel als je zoveel kilometers rijdt. Hebben ze daar rotondes'? Dat is best grappig als je links rijdt.
Op Google Maps volgen wij jullie route, gaaf hoor.
Geniet van het volgende deel van de reis. We zijn benieuwd naar de nieuwe verhalen en de bijbehorende foto's.
Kuskus Papa -
12 Maart 2012 - 14:06
Paps Ruud:
Voor alle thuisblijvers,
Afgelopen zaterdagmorgen met Maura geskyped en daarbij ook een glimp mogen opvangen van o.a. Engelse reisgenoten/backpackers, Simone, surfplanken en zomeroutfit.
Het was aan beiden te zien en te horen dat ze het uitstekend maken en het zeer naar de zin hebben! Dat is goed en geruststellend te weten, dacht ik zo.
Ruud -
14 Maart 2012 - 02:25
Simone & Maura :
vaders! ja roger er zijn meeeegaaa veel rotondes, lekkere oefening steeds weer! heel leuk dat jullie allemaal berichtjes posten. Het skypen was erg gezellig, fijn om jullie bleke ochtend gezichtjes (ha ha) ook even te zien! tot snel hoor, we komen wel terug...xxxxxx